وکالت یکی از شغل هایی است که بخش های مختلفی دارد و یکی از بخش های آن وکالت در امور کیفری می باشد. این نوع دعاوی باتوجه به اینکه به حیثیت، آبرو و جان افراد ارتباط مستقیمی دارد از حساسیت بیشتری نسبت به دیگر دعاوی برخوردار است. برخی از وکلای پایه یک دادگستری به طور تخصصی بر روی پرونده های کیفری مانند سرقت، جعل، کلاهبرداری و... کار می کنند که به این وکلا، وکیل کیفری گفته می شود. این وکیل باید تسط کافی بر قانون و مقررات مربوط به جرایم و مجازات ها و همچنین روند رسیدگی به پرونده های کیفری را داشته باشد تا بتواند به درستی از حقوق متهم یا شاکی دفاع کند.
مطابق با قانون کشور ما هر فردی حق داشتن وکیل را دارد و تفاوتی ندارد که آن شخص متهم باشد و یا شاکی. حتی اگر این افراد توانایی گرفتن یک وکیل متخصص کیفری برای خود را نداشته باشند، برای آن ها وکیل تسخیری انتخاب می شود.
پرونده های کیفری پیچیدگی و حساسیت بسیار بالایی دارند به همین دلیل هم شاکی و هم متهم باید وکلایی متخصص و با تجربه برای خود انتخاب کنند. تا این وکیل بتواند با استفاده از دانش و تجربه بالای خود در زمینه پرونده های کیفری از حقوق موکلش به درستی دفاع کند. اما سوالی که پیش می آید این است، بهترین وکیل کیفری چه ویژگی هایی دارد؟
۱. وقت شناسی، زیرا زمان و انجام به موقع امور لازم جهت دفاع از موکل در پرونده های کیفری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
۲. عادل بودن، تا حق هیچ کدام از طرفین دعوی ضایع نشود.
۳. آشنایی کامل با قوانین مرتبط با امور کیفری مانند قانون مجازات اسلامی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و...
۴. آشنایی کامل با روند رسیدگی به پرونده های کیفری در دادگاه ها و دادسرا ها
۵. تجربه بالا برای پیدا کردن بهترین راه دفاع از موکل
۶. داشتن اطلاعات به روز در رابطه با موضوعات جامعه
۷. برخورداری از تحصیلات آکادمیک حقوقی
۸. قدرت و توان روحی و روانی بالا
درگذشته تنها امکان دریافت مشاوره حضوری وجود داشت اما این روزها با گسترش استفاده از اینترنت می توان به صورت آنلاین نیز مشاوره های لازم را دریافت کرد. که یکی از بهترین روش های کمک گرفتن از وکیل کیفری می باشد. استفاده از روش دریافت مشاوره آنلاین مزیت های بسیار زیادی مانند صرفه جویی در زمان و هزینه، امکان دسترسی به وکیل در هر مکان و هر زمانی و... دارد. بنابراین شما می توانید تمامی سوالات کیفری خود را در منزل و یا محیط کار خود بپرسید و راهنمایی های لازم را از وکیل آنلاین کیفری دریافت کنید.
یکی از خدماتی که این روزها بسیاری از وکلا ارائه می دهند مشاوره رایگان می باشد. اما توجه داشته باشید که این مشاوره رایگان را از یک وکیل با تجربه و مجرب دریافت کنید. زیرا دعاوی کیفری از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند و ممکن است با راهنمایی های غلط خسارت های جبران ناپذیری به شما وارد شود. اما اگر سوالات کوتاهی در رابطه با دعاوی کیفری مانند کلاهبرداری، سرقت و... دارید می توانید با ما تماس گرفته و مشاوره های لازم را به صورت رایگان دریافت کنید.
ممکن است این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که کدام دعاوی جزء دعاوی کیفری محسوب می شوند و برای آن ها باید از وکیل کیفری استفاده کرد؟
در پاسخ به سوال می توان گفت که دعاوی کیفری در مورد اعمال و رفتار هایی مطرح می شود که از نظر قانون جرم هستند و همچنین برای آن ها مجازات تعیین شده است. این در حالی است که در دعاوی حقوقی ارتکاب جرم صورت نمی گیرد و مسائل مربوط به اختلافات مالی، قراردادها و... می باشند. برخی از دعاوی کیفری عبارتند از:
سرقت، آدم ربایی، کلاهبرداری، خیانت در امانت، قتل عمد و غیرعمد، جعل امضا، تهدید، مواد مخدر، صدور چک بی محل، حمل مشروبات الکلی و...
پرونده های کیفری پیش از آن که در دادگاه مورد بررسی قرار بگیرند در دادسرا بررسی می شوند. که در اصطلاح گفته می شود تحقیقات مقدماتی راجع به ارتکاب یا عدم ارتکاب جرم صورت می گیرد. یکی از مهم ترین تفاوت های دعاوی کیفری و حقوقی در این است که در دعاوی حقوقی پرونده با رضایت خواهان دعوا خاتمه پیدا می کند. این در حالی است که در پرونده های کیفری به ویژه پرونده هایی که جنبه عمومی دارند با رضایت شاکی، پرونده ختم نمی شود.
برخلاف دعاوی حقوقی که دارای محدوده تقریبی برای هزینه های وکالت هستند دعاوی کیفری دارای این نرخ های مشخص نمی باشند. این هزینه ها با توجه به نوع پرونده و پیچیدگی های آن تعیین می شوند. همچنین یکی دیگر از معیارهای تاثیر گذار در میزان حق الوکاله وکلای کیفری میزان تجربه و سابقه آن ها می باشد.
البته طبق آیین نامه تعرفه هزینه وکیل کیفری متخصص در دعاوی مالی برای مطالبات کمتر از ۱۰ میلیون تومان ۶ درصد، برای مطالبات ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان ۴ درصد، برای مطالبات ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ۳ درصد، و برای مطالبات بیش از ۵۰۰ میلیون ۲ درصد است. همانطور که مشاهده می کنید هر چقدر مبلغ بیشتر باشد درصد حق الوکاله وکیل نیز کاهش پیدا می کند. اما باز هم به این نکته اشاره می کنیم که تجربه و مهارت وکیل می تواند تغییراتی در این حق الوکاله ایجاد کند.
ممکن است با شنیدن وکیل تضمینی خیال شما از بابت دریافت نتیجه مثبت در پرونده راحت شود. در صورتی که در هیچ پرونده ای وکیل کیفری حق ندارد تضمینی به موکل خود برای دریافت نتیجه مثبت بدهد. این کار تخلف می باشد و از سوی کانون وکلای دادگستری سراسر کشور و دادستان انتظامی قابل تعقیب است. بنابراین وکیل تنها می تواند تضمین کند که تمام وظایف خود را به درستی انجام می دهد و تلاش خود را می کند تا از حقوق موکل خود به درستی دفاع کند.
شرایط بد اقتصادی در کشور سبب شده است که نرخ وقوع برخی جرایم مانند خشونت، کلاهبرداری، جعل و... به طور چشمگیری افزایش پیدا کند. به همین دلیل نیاز به وکیل کیفری نیز نسبت به گذشته بیشتر شده است. از طرفی دیگر نیز پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که راه های ارتباطی با وکلا گسترش پیدا کند. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با وکیل میلان ارتباط برقرار کنید.
شماره تلفن : 09144494706
تمام وکلای کیفری تحصیلات آکادمیک حقوقی دارند، یعنی تمام این وکلا، وکیل پایه یک دادگستری هستند. همچنین پذیرش دعاوی کیفری تنها توسط وکلای پایه یک دادگستری امکان پذیر است. بنابراین وکلایی که پرونده های کیفری را قبول می کنند می توانند در هر زمینه دیگری نیز پرونده قبول کنند. اما به دلیل تخصص و علاقه به دعاوی کیفری این نوع پرونده ها را می پذیرند.
همانطور که می دانید نکات ریز و بسیار ظریفی می توانند نتیجه دعوی را تغییر دهند. به همین دریافت مشاوره کیفری و همچنین اعطای وکالت به یک وکیل متخصص کیفری امری بسیار ضروری می باشد. توصیه ما به شما این است که پیش از رفتن به دادسرا یا دادگاه با یک وکیل کاربلد مشاوره داشته و جزئیات پرونده خود را با او درمیان بگذارید. تا با استفاده از دانش و تجربه وکیل بتوانید نتایج بهتری در پرونده خود گرفته و از حقوق خود دفاع کنید.
همانطور که گفتیم بعضی از وکلا به صورت تخصصی در زمینه دعاوی کیفری فعالیت می کنند. حتی برخی از آن ها پس از سپری کردن کارشناسی خود، در کارشناسی ارشد و دکتری حقوق جزا می خوانند. همین امر نیز سبب می شود که در این حوزه نسبت به سایر وکلا دانش و تخصص بیشتری داشته باشند. از آنجایی که در دعاوی کیفری پس از صدور حکم نهایی امکان رسیدگی دوباره به پرونده نیست، وکیل متخصص باید تمام تلاش خود را بکند و به گونه ای از موکل خود دفاع کند که رای به نفع او باشد.
وکیل متخصص کیفری به شخصی گفته می شود که پرونده های موفق در زمینه دعاوی کیفری مانند مواد مخدر، مشروبات الکلی، قتل عمد و یا غیرعمد و... داشته باشد. همچنین با موکل خود صادق بوده و امیدهای واهی به او ندهد و صلاح موکل خود را همواره در اولویت قرار دهد.
همه ما به دنبال یک وکیل کیفری خوب هستیم تا بتواند به درستی از حقوق ما دفاع کند. از این رو پیش از انتخاب وکیل کیفری ابتدا باید از آگاهی و تجربه بالای او اطمینان حاصل کرد. اما وکیل کیفری خوب چه کسی است؟
یک وکیل کیفری خوب باید توانایی قانع کردن قاضی و هیئت داوران را در دفاع از موکل خود داشته باشد. همچنین با روند رسیدگی و تحقیقاتی پرونده آشنا بوده و قدرت تحلیل و تجزیه پرونده را داشته باشد تا بتواند یک استراتژی خوب برای رسیدگی به این پرونده و دریافت بهترین نتیجه در آن ایجاد کند. همچنین وکیل خوب کیفری باید ابهامات موکل خود را رفع کرده و به او اطمینان خاطر بدهد.
وکیل جزایی همان وکیل کیفری می باشد که در وکالت امور جزایی و کیفری دانش و تجربه بالایی دارد. این وکیل با قوانین جزایی به طور کامل آشنا بوده و می تواند در دعاوی جزایی مانند اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرایم سیاسی و... از موکل خود (متهم یا شاکی) دفاع کند. یک وکیل جزایی موظف است پرونده را به صورت حرفه ای بررسی کند تا بتواند موثرترین راه کارها را برای دفاع از موکل خود پیدا کند.
کلام پایانی
با توجه به پیچیدگی ها و حساسیت بالای دعاوی کیفری و جزایی کمک گرفتن از یک وکیل کیفری متخصص امری بسیار ضروری می باشد. از این رو شما را با ویژگی های یک وکیل کیفری خوب آشنا کردیم تا با آگاهی بیشتر به انتخاب وکیل بپردازید.
با سلام، اگر کسی تهدید کنه که آبروت رو میبرم و بخواد تهمت بزنه، میشه ازش شکایت کرد؟
مهدی
1401/11/02