مجازات مصرف مشروبات الکلی

  • 1403/06/18
مجازات مصرف مشروبات الکلی

مجازات مصرف مشروبات الکلی و شرب خمر در قوانین اسلامی سنگین است. برای محکومین به این جرم حد یا شلاق تعیین خواهد شد و برای بار اول و دوم  و با سوء پیشینه این مجازات سنگین و شدیدتر خواهد شد. بنابراین اگر با چنین شکایت و پرونده‌هایی درگیر بوده و اتهاماتی بر این اساس به شما‌ وارد شده بهتر است که از وکیل متخصص و مجرب در این زمینه کمک و مشاوره دریافت کنید. با این شرایط، وکیل روشن قوردوئی میلان از وکلای پایه یک دادگستری مسلط به دانش و حقوق کیفری و مدنی و دارای سوابق درخشان در حل و فصل دعاوی در زمینه مجازات مصرف مشروبات الکلی تجارب و نکات مفیدی را نیز با افراد متقاصی ارائه خواهد کرد.

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی

در قوانین اسلامی مصرف مشروب و مسکرات که موجب زوال عقل و عدم خویشتن داری فرد شده، دارای مجازات معین است. از طرفی مصرف هر نوع مشروبات الکلی جرم حدی محسوب شده و اقداماتی مانند نگهداری، حمل و عرضه یا فروش، تعزیری خواهند بود. بنابراین مجازات مصرف الکل و مشروب ۸۰ ضربه شلاق در ۳ بار اول و در بار چهارم نیز این مجازات حکم اعدام خواهد داشت. طبق تبصره ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی نیز تحت هیچ شرایطی دادگاه نمی‌تواند اقدام به صدور حکم تعلیق اجرای مجازات مصرف مشروبات الکلی نمایند.

طبق ماده ۲۶۴ مجازات اسلامی نیز که اقسام مسکر و نحوه مصرف آن‌ها مطرح شده، تزریق، مصرف، تدخین و مسکرات دودی نیز مشمول حد و شلاق خواهند بود. البته بین جرائم مشهود و غیر مشهود مربوط به مشروبات الکلی تفاوت‌هایی وجود دارد و حکم خوردن مشروبات مختلف در اماکن عمومی و خصوصی یا در دفعات نیز متمایز است.

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی

 

جرم مشروبات الکلی برای بار اول

طبق ماده ۲۶۵، حد مصرف مسکرات هشتاد ضربه شلاق است. از طرفی اگر فردی با مصرف انواع مشروبات الکلی برای بار اول در چنگال قانون و ضابطین آن افتاد، مجازات ۸۰ ضربه شلاق برای او در نظر گرفته خواهد شد. در قوانین اسلامی ارتکاب به جرم بار اول شامل تخفیفاتی بوده و مصرف یا حمل آن بار اول از حبس، جریمه نقدی و شلاق کمتری برخوردار است اما این امر به شرایط پرونده و نظر قاضی بستگی دارد.

علاوه بر مجازات حد برای اولین اقدام به مصرف انواع مشروبات، طبق ماده ۷۰۲ اصلاحی قانون مجازات اسلامی، هر فردی مشروبات الکلی را بسازد، بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری نماید و یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و حد تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی یا تجاری کالای یاد شده محکوم خواهد شد. علاوه بر این احکام درباره مجازات مصرف مشروبات الکلی بار اول، در صورت تکرار برای بار چهارم حکم اعدام برای فرد در نظر گرفته خواهد شد.

 

جرم مشروبات الکلی برای بار دوم

همانطور که گفته شد جرم مصرف مشروب و یا به اصطلاح عرق خوردن برای بار اول، دوم و سوم شامل حد و شلاق به میزان ۸۰ ضربه است. بنابراین طبق ماده ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی حد مصرف مسکر چه کم چه زیاد برای بار اول و دوم شلاق بوده ولی برای پیروان دیگر مذاهب این قوانین متفاوت اما برای مسلمانان در شرایط مصرف مشروب در منزل و یا مکان عمومی حکم قطعی لازم الاجرا است.

 

مجازات نگهداری مشروبات الکلی در منزل

مجازات مصرف مشروبات الکلی و جرائم وابسته به آن مانند ساخت، معامله، حمل، نگهداری، واردات و قاچاق آن نیز سنگین است. از طرفی صرف داشتن مشروب در خانه و نگهداری عادی آن طبق ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی شامل مجازات سه گانه، حبس از ۶ ماه تا یک سال، ۷۴ ضربه شلاق و یا جریمه نقدی ۵ برابر ارزش عرفی یا تجاری مشروب نگهداری شده است. مجازات نگهداری مشروبات خارجی در منزل علاوه بر حدود حبس و شلاق شامل جریمه نقدی ۱۰ برابر ارزش عرفی و تجاری مشروب خواهد بود.

 

مجازات نگهداری مشروبات الکلی در خانه

 

دفاع از جرم حمل مشروبات الکلی

برای مصرف و یا نگهداری و ساخت مشروب الکلی نیاز به لایحه دفاعی مناسب و تخصصی است که تنها با کمک وکیل این فرایند ممکن خواهد بود. دفاع از جرم حمل مشروبات الکلی نیاز به شناخت اصول، تبصره، تخفیفات و حدود و نحوه تنظیم لایحه داشته که تنها وکلای پایه یک و مجرب در این زمینه توانایی کمک و ارائه مشاوره درست و اصولی برای متهم و افراد دارای این مشکلات را خواهند داشت. بنابراین برای جرائم کیفری مشروبات الکلی باید دفاعیه متناسب با میزان جرم، شدت آن و یا جرائم وابسته و در امتداد آن تهیه شود که رسیدگی به تمامی اجزاء پرونده تنها با دانش، مهارت و تجربیات وکیل ممکن است. بررسی پرونده و ادله اتهام، جمع آوری مستندات دفاعی، تنظیم لایحه دفاعی، حضور در دادگاه و دفاع از موکل و استفاده از راهکارهای قانونی برای تخفیف مجازات از موارد دفاع از جرم و نقش وکیل در جرائم مربوط به مشروبات الکلی است. وکیل پایه یک دادگستری آقای روشن قوردوئی میلان دارای تجربه چندین سال وکالت در انواع پرونده‌های حقوقی و کیفری به ویژه تعزیرات و مواد مخدر در طرح این دفاعیات برای مجازات مصرف مشروبات الکلی از بهترین اشخاص است.

 

حکم گرفتن مشروب در ماشین

حمل مشروب در خودرو از انواع شرایط نگهداری مشروبات و مسکرات است که مصادره و توقیف خودرو و بار آن داشته و احکام دیگری نیز برای فرد حامل آن به همراه دارد. در قانون مجازات اسلامی مجازات مصرف مشروبات الکلی معین شده و در صورت گرفتن مشروب در ماشین فرد نیز این حکم شامل شش تا یک سال حبس، یا ۷۴ ضربه شلاق و جریمه نقدی ۵ برابر ارزش تخمینی مشروبات کشف شده خواهد بود. این حدود مجازات با توجه به میزان مشروبات، اطلاع یا عدم اطلاع راننده ماشین از محتویات و دیگر شرایط متفاوت خواهد بود. با این وجود حکم گرفتن مشروب در ماشین، علاوه بر مجازات‌های تعیین شده در قانون برای حمل و نگهداری، مصادره خودرو یا جزای نقدی برابر با قیمت خودرو بوده که در هر صورت برای بیشتر افراد سنگین خواهد بود.

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی در حین رانندگی

رانندگی در حالت مستی از جرائم متداول و رایج به ویژه در بین جوانان است که این افراد را دچار دردسرهای زیاد و حتی ریسک حبس و بدتر از آن از دست دادن جان آن‌ها را به همراه دارد. مجازات مصرف مشروبات الکلی در حین رانندگی شامل دو جرم شرب خمر و مصرف این مواد و رانندگی در این شرایط خواهد بود. بنابراین مجازات کیفری در سه دسته مجازات حد شرعی، مجازات تعزیری و مجازات اداری برای این جرائم وجود دارد. از طرفی مجازات حبس برای مصرف مشروبات الکلی هنگام رانندگی شامل حداقل ۲ ماه و حداکثر ۶ ماه، جزای نقدی یک میلیون تا ۱۰ میلیون تومان و ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود. مجازات اداری نیز شامل ضبط ۶ ماهه گواهینامه رانندگی، جریمه نقدی و نمره منفی برای راننده خواهد بود. میزان مجازات نیز بر حسب شدت مستی، میزان خسارت وارده یا سوابق کیفری راننده متخلف و شرایط کلی متفاوت خواهد بود.

 

مشروبات الکلی و رانندگی

 

تعلیق مجازات حمل مشروبات الکلی

در تبصره دو ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی حمل و نگهداری و سایر جرائم مقرر مربوط به مشروبات الکلی با دید سخت گیرانه غیر قابل تعلیق هستند و وکیل نمی‌تواند از قاضی درخواست تعلیق مجازات نماید. بنابراین امکان تخفیف در مجازات این جرائم وجود داشته اما تعلیق آن ناممکن است ولی در شرایط خاص و طبق ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی که برای قاچاق عمدی این مواد بیان شده در صورت مصرف و برخی از موارد استثنا حمل مشروب، با وکیل مجرب و کاربلد شرایط احتمالی تعلیق حکم وجود دارد.

 

سخن پایانی

در قانون مجازات اسلامی برای مصرف مشروبات الکلی در حالات و اماکن مختلف و برای بار اول تا چهارم مجازاتی تعیین شده است. بنابراین در هر سه بار اولی که فرد به اتهام مصرف مشروبات الکلی دستگیر شود، هشتاد ضربه شلاق اما برای بار چهارم حکم اعدام منظور خواهد شد. برای رانندگی در حالت مستی و یا حمل مشروب نیز احکام مجزائی مطابق قوانین صادر شده و تنها با تسلط و مهارت کافی وکیل امکان پیگیری و دفاع از پرونده‌های مربوط به جرائم مصرف، حمل، نگهداری و معامله مشروبات الکلی وجود دارد.

بنابراین وکیل پایه یک دادگستری آقای روشن قوردوئی میلان دارای تخصص کافی و آگاهی کامل از جوانب این سبک از پرونده‌های کیفری بوده و توانایی حل و فصل این گونه شکایات را خواهد داشت. در این مقاله نیز به جزئیات و سوالات رایج و متوالی درباره مجازات مصرف مشروبات الکلی پرداخته شد.

سوالات متداول

۱) آیا امکان تخفیف مجازات مصرف مشروبات الکلی وجود دارد؟

دادگاه قادر به کم، زیاد، تبدیل یا حذف مجازات مصرف شراب نیست و حتی دادگاه قادر به تغییر کیفیت، نوع و میزان حدود شرعی آن نخواهد بود، مگر این که متهم توبه کند یا با توجه به ماده ۲۱۹ قانون مجازات اسلامی شامل عفو و شرایط توبه گردد.

۲) جرم مشروبات الکلی برای بار چهارم چیست؟

 هر گاه فرد سه بار به این جرم مرتکب گردد و هر بار حکم حد بر او اجرا گردد، در بار چهارم مجازات او به شکل اعدام تعیین خواهد شد و مجازات شرب خمر با تکرار جرم در چهارمین بار مطابق اصل ۱۳۶ قانون مجازات اسلامی اعدام است.

سوالات متداول

طبق ماده ۷۰۱ قانون مجازات اسلامی مجازات مصرف مشروبات در مکان عمومی و معابر شامل ۸۰ ضربه شلاق و یا ۲ تا ۶ ماه حبس تعزیری خواهد بود.
نظرات :
ارسال نظر :