بعد از دزدیده شدن خودرو چه کنیم؟ خودروی سرقتی را چگونه پیدا کنیم؟ سوالاتی که در زمان مواجهه با چنین حادثه ای در ذهن خطور می کنند. سرقت خودرو یک تجربه تلخ و نگران کننده ایست که هر کسی که با آن مواجه شده دچار تشویش و نگرانی گریده است. اگر خدای نکرده با چنین موردی روبرو شدید در مرحله اول خونسردی خود را حفظ کرده و با آرامش مراحل پیگیری سرقت خودرو را دنبال کنید. یکی از این مراحل تماس سریع با پلیس است. منظور از پلیس کدام مرجع پلیس است؟ تماس با کدام پلیس؟ بعد از تماس چه کنیم؟ چه مدارک و اسنادی باید ارائه نمود؟ پلیس بعد از اطلاع از ماجرا چه خواهد کرد؟ آیا امکان پیدا شدن خودروی دزدیده شده وجود دارد؟ چقدر زمان می برد تا خودروی مسروقه پیدا شود؟ و سوالاتی دیگر از این قبیل که برای کسی که چنین اتفاقی برایش پیش آمده ممکن است ایجاد شود.
هدف ما از ارائه این مقاله پاسخ به تک تک این سوالات و راهنمایی شما مخاطبین عزیز می باشد. پس حتما مقاله را تا انتهای مطالب مطالعه نمایید.
بالا رفتن نرخ دلار و تورم یکی از مشکلات جدی جامعه کنونی در ایران بوده که همه مردم را درگیر خود کرده است. همین روند صعودی تورم و مشکلات مالی سبب شده تا برخی از افراد ناخواسته رو به سمت کارهای مجرمانه و ناپسند بیاورند. یکی از همین مشکلات شایع در جامعه که بسیار هم گریبان گیر شده سرقت خودرو بوده که مطمئنا یا برای خود شما و یا اطرافیانتان پیش آمده است. در بین انواع سرقت ها در کشور، سرقت خودرو بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است و این موضوع به یک معضل و نگرانی بین مردم تبدیل شده است. افراد برای محافظت و در امان نگه داشتن خودروی خود از دزدیده شدن از انواع ابزارهای محافظتی از جمله قفل فرمان، دزدگیر، قفل پدال و غیره استفاده می کنند. اما این ابزارها نیز کارساز نبوده و این موضوع بسیار تأسف بار است.
یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از دزدیده شدن خودرو استفاده از وسیله ضد سرقت قوی همچون ردیاب جی پی اس می باشد. با کمک این وسیله حتی اگر اتومبیل شما به سرقت هم رفته باشد به راحتی می توانید در کسری از ثانیه آن را موقعیت یابی کرده و پیدا کنید. حال اگر دسترسی به این وسیله نداشته باشید اصلا نگران چیزی نباشید و با خونسردی به مرحله پیگیری و اعلام خودروی مسروقه بپردازید. اولین کار در اینجا تماس با پلیس 110 می باشد که در این مرحله شما با گزارش اطلاعات از محل و زمان دزدیده شدن خودرو به پلیس و تکمیل برگه اظهارات وارد مرحله پیگیری خواهید شد. مورد بعدی مراجعه به نزدیک ترین کلانتری محل است که با ارائه اسناد و گزارش سرقت به کلانتری، پیگیری از طرف مرجع شروع خواهد شد.
گفتیم که بعد از دزدیده شدن خودرو بهترین راه، گزارش سرقت خودرو به پلیس 110 است. پلیس به محض دریافت گزارش مأمورین نیروی انتظامی را به محل سرقت اعزام خواهد کرد. پس از اینکه مأموران به محل وقوع سرقت رسیدند شما با ارائه گزارش از وقوع حادثه آنها را از موضوع مطلع خواهید کرد. سپس با داشتن مدارک شناسایی خود و خودرویتان به کلانتری مراجعه نمایید و اطلاعات را به آن مرکز ارائه کنید. پس نتیجه می گیریم که گزارش سرقت خودرو شامل تکمیل برگه اظهارات و تهیه گزارش اولیه از جزئیات ماجرا می باشد. ارائه مدارک به نزدیک ترین کلانتری که شامل نسخه ای از گزارشات اولیه و مدارک شناسایی مالک و خودرو می باشد از مراحل دیگر گزارش سرقت است.
بعد از ارائه گزارش سرقت به پلیس، پلیس پیگیری خود را آغاز خواهد کرد. در اینجا شکایت شما به دادسرا انتقال یافته و بعد وارد مرحله تجسس توسط پلیس آگاهی خواهد شد. پلیس آگاهی نیروی متخصص و کاردانی را برای کشف ماجرا وارد عمل خواهد کرد. در آغاز کار تجسس، شماره پلاک خودرو به تمامی مراکز پلیس اعلام می شود و در این صورت چنانچه نیروهای گشت انتظامی در منطقه ای از شهر آن را یافتند سریع به مراکز مربوطه گزارش می نمایند.
ناگفته نماند تا زمانی که سارق اقدام به تعویض پلاک نکرده این کار راه حل خوبی خواهد بود. پس به این دلیل است که توصیه می شود تا در صورت مواجهه با چنین مشکلی سریعا با پلیس تماس بگیرید. یکی دیگر از راههای پیگیری سرقت مراجعه به سامانه اینترنتی پیگیری سرقت است که شما با اعلام و ثبت سرقت وارد سامانه شده و استعلام خودروی خود را می گیرید.
رنگ پلاک خودرو بیانگر معانی خاص و تعلق داشتن آن به نهاد و یا ارگان خاصی است. البته در این قسمت از مقاله استعلام قرمز بودن پلاک خودرو معنی متفاوتی دارد. ولی بی جهت نیست که به صورت کلی به بررسی آن بپردازیم. در داخل شهر خودروهایی با پلاک هایی با رنگ های قرمز، سبز، زرد و سفید حتما مشاهده کرده اید. شاید جای سوال برای شما ایجاد شده باشد که هرکدام از آن ها در مالکیت کدام نهاد و سازمانی است. برای مثال خودرویی با پلاک سبز در مالکیت اداره پلیس ناجا، راهور و... است. خودرویی با پلاک زرد متعلق به اداره حمل و نقل عمومی و تاکسیرانی است. پلاک سفید متعلق به افراد عادی است. پلاک خودروهایی به رنگ قرمز در مالکیت دولت است و به عنوان خودروهای تشریفاتی دولتی مورد استفاده قرار میگیرد و استفاده شخصی از آن ها ممنوع است.
سرقت خودروی دولتی ممکن است به دلایل مختلف انجام گرفته باشد از جمله سوء قصد به جان مقامات خاص، موضوع تروریستی، امنیتی، گروگان گیری، خصومت شخصی و یا به شکل ساده تر صرفا به قصد سرقت، صرف نظر از این که مسولیت کسی یا نهادی که آن را تحویل گرفته و سهل انگاری آنها در مراقبت از خودرو، نهاد دولتی به صورت موردی به عنوان شاکی مراحل قانونی و قضایی را پیگیری میکند. اما برای استعلام قرمز بودن پلاک خودرو میتوان به اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه و قضیه را پیگیری کرد. منظور از قرمز بودن پلاک خودرو به معنی داشتن شکایت دولتی و یا خصوصی از پلاک به خاطر داشتن سرعت غیر مجاز و یا حرکات مارپیچ، یا شکایت به منظور الزام به تنظیم سند است و یا به منظور مزاحمت های صوتی انجام گرفته است که معمولا قبل از مراجعه به مراجع قانونی و قضایی و بدون حل و فصل کردن آن امکان تعویض پلاک و انتقال آن به مالک جدید امکانپذیر نیست.
دزدیده شدن خودرو یک تجربه بسیار ناخوشایندی می باشد که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. سوالات بسیاری در این زمینه از قبیل اینکه بعد از مراجعه به مراجع ذیصلاح برای پیگیری سرقت، چقدر طول می کشد تا خودروی سرقتی یافت شود؟! یا اینکه اصلا پیدا شدن خودرو امکانپذیر است یا دیگر نمی توان به آن دست یافت؟! اگر به دنبال پاسخ این سوال ها هستید با با ادامه مطلب با ما همراه باشید. اگر فرد خوش شانسی باشید پلیس در کمترین زمان ممکن خودروی شما را پیدا کرده و تحویل شما خواهد داد. اما اگر در بدترین حالت قرار گرفته باشید ممکن است یافتن خودروی مسروقه توسط پلیس چند هفته و یا چند ماه طول بکشد.
به طور متوسط مدت زمان پیدا شدن خودروی سرقتی ما بین 3 روز تا 2 ماه خواهد بود. البته در موارد بسیار نادری هم ممکن است که خودروی به سرقت رفته هرگز یافت نشود. اینها نگاهی کلی به ماجرا بود اما برای اصل ماجرا نیاز به یکسری عوامل جدی و اساسی است که می تواند در زمان پیدا شدن خودروی مسروقه مؤثر باشد. هدف سارق، تکنولوژی منصوب بر خودرو، نوع و مدل خودرو، اقدامات انجام گرفته توسط دزد و سرعت گزارش سرقت خودرو به پلیس و مراجع ذیصلاح از جمله عوامل اساسی و جدی در زمان یافتن خودروی مسروقه است.
یکی از روش های استعلام خودروی به سرقت رفته، شماره پلاک خودروی مربوطه است. شماره پلاک یک شناسه مهم برای خودرو محسوب می شود و با ارائه آن به پلیس و سایر مراجع قانونی کمک شایانی در یافتن آن به این مراجع می نماید. با ارائه شماره پلاک، شماره بدنه و شماره موتور خودرو به پلیس، این اطلاعات وارد لیست سیاه پلیس شده و کار پیگیری آغاز خواهد شد. برخی از سارقین خودرو که مهارت خاصی در کار دارند ممکن است در کمترین زمان پلاک خودرو را تعویض نمایند که در این صورت کار کمی دشوار خواهد شد. پس بنابراین سرعت گزارش سرقت به پلیس بسیار مهم است و نباید آن را ساده انگاشت. در اینجا پلیس به 3 روش اقدام به کشف خودروی مسروقه می نماید که این 3 روش عبارتند از:
سرقت خودرو یک مشکلی بسیار شایع و رایج در کشور است که ممکن است هر کسی را گریبان گیر نماید. در صورت مواجهه با چنین مشکلی در ابتدا سریعا به پلیس 110 گزارش سرقت خودرو را ارائه نمایید تا پلیس با حضور در محل به کار تجسس و پیگیری بپردازد. برای یافتن خودروی دزدیده شده توسط پلیس نیاز به ارائه یکسری مدارک از خودرو و مالک خودرو است که در مباحث پیشین به طور کامل به توضیح آن پرداخته شده است. پلیس بعد از کسب اطلاع از حادثه، وارد میدان شده و به پیگیری موضوع می پردازد که این نیز به نوبه خود نیاز به طی مراحلی خاص دارد.
حال که به پایان مطلب و بخش نتیجه گیری رسیدیم یک توصیه بسیار مهم برای شما داریم اینکه زمانیکه خودروی شما به سرقت رفت به هیچ عنوان از اطلاع دادن به پلیس دریغ نکنید و سریعا اقدام نمایید. چرا که احتمال وقوع هر اتفاقی بعد از دزدیده شدن ماشین توسط سارق وجود دارد. مثلا اینکه ممکن است سارق با خودروی مسروقه دست به کارهای مجرمانه سنگینی بزند که اندکی غفلت در گزارش آن به پلیس ممکن است برای شما مشکل ساز باشد. پس حتما در مواجهه با چنین حادثه ای با خونسردی هر چه تمام به پیگیری خودروی خود با کمک پلیس بپردازید.